Ølbrygning – en hobby for dig?

Er du glad for øl, og sætter du pris på velbrygget IPA, Stout, Bock, Pilsner, Lager eller Weissbier? Så er du sikkert lykkelig for den udvikling øl markedet i Danmark har gennemgået i løbet af de seneste godt tyve år. Der er nemlig kommet rigtig mange flere øller på hylderne i supermarkedet og i dagligvare butikkerne end der var før hen.

I gamle dage – det vil sige før årtusind skiftet – var markedet domineret, ja, nærmest monopoliseret, af de store bryghuse herhjemme. Men så tog udviklingen pludselig fart, idet butikker og restauranter begyndte at importere spændende øl varianter fra det store udland – og danskerne fik øjnene op for de forskellige øl typer og deres fortræffeligheder.

Som en følge heraf begyndte mikrobryggerier at opstå rundt omkring i landet, og snart var de store bryggeriers de facto monopol på fadøl i barer og restaurationer brudt. Mikrobryggerierne står for en temmelig stor del af øl salget på såvel restauranter og beværtninger som i dagligvare handelen – og her kan man for alvor snakke om en innovativ og spændende øl produktion.

Bliv din egen brygmester med det rette brygudstyr

Som noget forholdsvis nyt kan det nu også lade sig gøre for privat personer at bidrage til den distribuerede øl produktion hjemme i privaten. Med brygudstyr til hjemmebrug kan du selv fremstille de gyldne og velsmagende dråber i dit eget køkken eller bryggers. Du behøver ikke at spendere en mindre formue for at komme i gang med at brygge øl på amatør plan.

Albryg har det helt rigtige brygudstyr til begyndere, og gode ingrediens blandinger som gør det let som en leg selv at brygge sit eget øl. Og når du føler dig hjemme i brygge processen mysterier kan du avancere til et af de semi professionelle bryganlæg.

Du kan se hele udvalget af brygudstyr hos Albryg på Albryg.dk

Leave a Comment