Husk energimærkningen, når du skal sælge din bolig

21 oktober 2021
Emilie Jacobsen

advertorial

Skal du til at sælge din bolig, er der mange forskellige ting, som du skal have styr på. En af dem er, at du skal have tjekket, hvad energimærkningen på din bolig er. Den bliver udarbejdet af en energikonsulent og tager for eksempel vinduer, isolering og opvarmningskilder med i betragtningen. 

Leder du efter nogle, der kan stå for energimærkning, kan du for eksempel se nærmere på Syd Consult. De har stor erfaring med det og kan derfor hurtigt og effektivt finde frem til, hvad energimærkningen på din bolig skal være. Læs mere på https://syd-consult.dk/energikonsulent.html 

Udover selve energimærkningen udarbejder de også en rapport over, hvilke forbedringer der kan foretages på huset, så du kan ændre energimærkningen. Det kan for eksempel være at skifte til en mere bæredygtig opvarmningsform eller at få sat nye vinduer i. Som sælger kan du vælge, at du vil foretage nogle af forbedringerne. Det vil gøre din bolig mere attraktiv, når den bliver solgt. Du kan selvfølgelig også bare lade det være op til køberen at foretage forbedringerne. 

Hvor vigtig er energimærkningen for et salg? 

Energimærkningen er blevet meget vigtig for mange boligkøbere at se på. Det er vigtigt, at det er en bolig, der er tæt og nem at varme op. Derfor bliver din bolig også mere attraktiv, jo højere en energimærkning den får. Energimærkningen går fra A2020, der er det bedste, til G, der er det værste. 

Hvis der ikke er så meget aktivitet på din bolig, når den er blevet sat til salg, kan du overveje at foretage nogle ændringer, så energimærkningen bliver bedre. Måske er det mindre ting, der skal til, der ikke vil betyde så meget i forhold til, hvor meget du vil tjene, hvis du får boligen solgt. Derfor kan det godt betale sig for dig. Alternativt kan du skrive i annoncen, at du giver nogle penge til et nyt fyr eller lignende. 

Flere Nyheder