Hjælp din nærmeste til den bedste alkoholbehandling

06 april 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Er du i forhold med en alkoholiker – og bor I måske endda under samme tag? Så kender du sikkert alt til den følelse af sorg, skyld og skam der følger med når man er tæt på en misbruger.

Du har sikkert allerede været udsat for løgn og bedrag fra din misbrugsramte samlevers side. Og du har sikkert også fra tid til anden stukket en løgn eller på anden måde dækket over ham eller hende over for venner, familie, kolleger eller arbejdsgiver.

Denne adfærd kaldes medmisbruger adfærd – og på engelsk enabler adfærd, idet den sætter den misbrugsramte i stand til at fortsætte sin destruktive løbebane. Selv om du måske føler at du hjælper den alkoholiserede part gør du ikke hverken dig selv eller vedkommende en tjeneste – tvært imod.

Du gør det blot muligt for misbruget at bide sig endnu bedre fast. Og sådan ét går ikke væk af sig selv.

alkoholbehandling

Hvordan hjælper jeg bedst en alkoholiker?

Hvad du i stedet bør gøre er at motivere din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle for at gå i alkoholbehandling. Du vil sikkert ikke have succes med dette projekt hvis du kun gør en halvhjertet indsats, og desuden er alene om det.

Derfor er det en god idé at invitere alle, som er ramt af misbruget – for eksempel kolleger, venner og familie – til det der kaldes en intervention, eller indgriben på dansk. Erfaringsmæssigt er der gode resultater at hente ved en intervention. Og derfor bør du sørge for at der på forhånd er en aftale på plads med et professionelt behandlingscenter.

Hvor kan jeg få alkohol hjælp til min alkoholiserede pårørende?

Du kan for eksempel kontakte det danske center til behandling af alkoholmisbrug Behandlingscenter Stien for at booke plads på et af de effektive behandlings forløb. Du kan få yderligere information om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder