Få billig varme i dit fritidshus med en luft luft varmepumpe

Hvis du er den heldige ejer af et sommerhus og gerne vil have mere glæde af det, måske i ydersæsonerne, forår og efteråret, hvor det godt kan være en anelse køligt at være i et sommerhus, så læs med her. Det kan også være at du gerne vil sikre, at dit sommerhus ikke står uopvarmet hele vinteren, med risiko for at der kommer frostskader. Du kan med fordel overveje en luft til luft varmepumpe.

Luft luft varmepumper på Fanø er en god investering i mange af sommerhusområdet, da de både er miljøvenlige, men også billige og effektive. Luft til luft anbefales ikke til helårsbeboelse, da de kan have svært ved at kunne varme boligen ordentligt op i vintersæsonen.

Her skal du i stedet overveje en vand til luft eller en varmepumpe, der kører på jordvarme. Den mest effektive er en varmepumpe der kører på jordvarme, men den er også den dyreste. Den kræver at der graves rør ned i haven. Som alternativ kan du også vælge en luft til vand varmepumpe.  

Få råd og vejledning af en autoriseret installatør

Inden du køber en varmepumpe, kan du med fordel få en autoriseret installatør ud til at råde og vejlede dig i blandt andet hvilken størrelse din varmepumpe skal have, samt hvor den bedst kan sidde så i får mest ud af varmen, samtidig med at den ikke genere øjet.

Det er også vigtigt at den udvendige del placeres så den ikke genere. Varmepumpen kan godt larme lidt så den skal ikke placeres i nærheden af naboer, hvis man gerne vil bibeholde det gode naboskab, eller nær soveværelset.

Inden varmepumpen installeres, er det vigtigt at der bliver sendt en ansøgning afsted til kommunen. Din installatør kan hjælpe dig med at få udfylde og indsendt de nødvendige dokumenter. Husk også at give BRF Kredit besked om den ændrede varmekilde.

Leave a Comment