Det her går tyvene efter

31 January 2023
Anders Hansen

Indbrudstyve er en konstant trussel i mange dele af verden. Hvert år bliver utallige hjem ofre for deres indbrud og røverier. Mens de fleste mennesker ved, at indbrudstyve normalt tager værdigenstande som smykker og elektronik, er der meget mere, som de sandsynligvis vil stjæle fra dit hjem, når de får chancen.

Til at begynde med er kontanter et oplagt mål for tyvene. Uanset om de befinder sig i en pung eller i en slags sikker opbevaringsanordning som et pengeskab, vil indbrudstyve lede højt og lavt efter alle penge, de kan få fingre i. Kreditkort er også populære mål, da de let kan sælges eller bruges til at foretage svigagtige transaktioner på nettet.

En anden kategori af genstande, som ofte overses af husejere, er dokumenter som f.eks. fødselsattester, pas og socialsikringskort. Nogle indbrudstyve kan endda lede efter regnskaber eller selvangivelser, da de kan bruges til at åbne konti i offerets navn.

låsesmed

Indbrudstyve går efter mange ting

Ud over de åbenlyse værdigenstande tager tyvene ofte småting som receptpligtig medicin, smykkeskrin og små elektroniske apparater. I nogle tilfælde kan de også stjæle større genstande som el-værktøj eller endda møbler, hvis de kan slippe af sted med det.

Selv om vi måske aldrig kender alle årsagerne til et indbrud, kan en forståelse af, hvad der er mest sandsynligt, at der bliver stjålet fra dit hjem, hjælpe dig med at tage skridt til at beskytte dig selv og din ejendom mod disse forbrydere.

For at være et skridt foran dem skal du sørge for, at alle værdifulde dokumenter opbevares sikkert, og at at alle kontanter og andre værdigenstande opbevares forsvarligt på et sikkert sted. Husk desuden altid at låse alle døre og vinduer, når du forlader dit hjem uden opsyn. Disse forholdsregler kan være med til at afskrække potentielle indbrudstyve fra at gå efter din ejendom.

Og så er det aldrig en dårlig idé at snakke med askerls.no om, hvordan man kan sikre sit hjem mod indbrud.

More articles