De bedste brugte biler til salg finder du online

14 March 2019
Astrid Pedersen

editorial

I Danmark er det rigtig dyrt at købe en helt ny bil. Især de mange afgifter gør denne udskrivning så stor, at de færreste kan købe en fabriksny bil uden først at skulle optage et lån i den forbindelse. Det er her, det godt kan være værd at overveje, om man virkelig har brug for en splinterny bil. Det er sandt, at fornemmelsen af at køre en ny bil er aldeles fortryllende – den nye, smarte elektronik, den glidende fornemmelse, og duften af ny bil kan virke ganske berusende.

Men det er en dyr rus. Så snart du og din nye bil triller ud over kantstenen foran forhandlerens butik, begynder værditabet på din bil. Her fra vil bilen støt og roligt falde i værdi – inden for de første tre år kan du roligt regne med, at bilen mister over halvdelen af sin værdi i forhold til nyprisen.

Spar penge – og få mere bil for pengene – med en brugt bil

Du bør derfor spørge dig selv, om det i virkeligheden gør nogen forskel, hvis din nye bil har nogle tusind kilometer samt et par år på bagen. En brugt bil behøver ikke at være en gammel spand eller et sminket lig. Tvært imod er markedet for brugte biler i Danmark rigt på lækre brugte biler af nyere dato. Og hvorfor skulle en bil model, som var populær eller måske endda Årets Bil for fem år siden, være en dårligere bil den dag i dag?

Når du vælger at købe en brugt bil i stedet for en splinterny, kan du således regne med en meget mindre udskrivning. Du skal regne med, at det store værditab også gælder for disse brugte biler, hvilket betyder, at du kun betaler en brøkdel af bilens nypris.

Hvis du køber din brugte bil gennem en autoriseret forhandler, er du tilmed sikker på, at bilen er i god stand, og lever op til alle standarder. Find annoncer for brugte biler til salg på biltorvet.dk

More articles