Tips til et pænere gulv

08 February 2022
Steffen Pedersen
image

editorial

Gulvene i ens hjem gør meget for helhedsudtrykket, derfor kan det være en god idé løbende at vedligeholde dem, så de altid står flot og indbydende. Men hvordan vedligeholder du forskellige gulvtyper bedst? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Trægulv

Trægulve er en af de lette gulvtyper at vedligeholde. Det er de fordi man kan slibe dem, hvor man fjerner det øverste lag, så man derved kan fjerne små hakker, pletter og andre skavanker nemt og hurtigt. Hvis man vælger at slibe et trægulv, så skal man dog være sikker på, at man ikke har gjort det for mange gange, så man sliber igennem gulvet. Derudover er det en god idé at give gulvet en gang klar lak efterfølgende, hvis man gerne vil passe på gulvet fremadrettet.

Læs mere om gulvafslibning her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/ 

gulvafslibning på Fyn

Vinylgulve

Vinylgulve er ikke helt så nemme at vedligeholde som et flot trægulv. Det er de ikke, fordi man ikke bare kan polere eller slibe dem, så de kan stå flot igen. Hvis man først har ødelagt sit vinylgulv, så skal man som udgangspunkt udskifte hele gulvet, for at få fikset det område, hvor fejlen er på. Derfor skal man, hvis man gerne vil vedligeholde sit vinylgulv sørge for at holde det rent og pænt, og så vidt muligt undgå hakker i det.

Gulvtæpper

Gulvtæpper er en billig og simpel løsning, når man vælger hvordan ens gulv skal se ud. Det er meget populært at bruge i kontormiljøer eller på børneværelser. Det er de, fordi man ikke så nemt kan se, hvis man spilder på det eller andet. Gulvtæpper får ikke pletter på samme måde som så mange andre slags gulv. Gulvtæpper er dog lidt som vinylgulve, når det kommer til reparationer, her kan man ikke bare lave det lille stykke, som er gået i stykker, man er nødsaget til at fixe hele gulvet som udgangspunkt.

More articles