Nyd sommeren med din egen øl
Forstil dig, at det er sommer, du får besøg af gode venner eller din familie og I skal nyde en dejlig dag på terrassen, der er gang i grillen og ungerne tumler rundt på græsset og hygger sig. I skal have skøn mad og der står et par øl på bordet.
Dine øl vel og mærke og ikke supermarkedets billige standard øl. Det lyder væsentlig mere spændende med egen øl fra egen ølbrygning end en købeøl. Du har mulighed for at afstemme øllet til den mad du har planlagt at servere.
Lær at brygge øl
Der er flere måder at lære at brygge øl. Du kan tage på et ølkursus, måske sammen med et par gode venner. Det tager det meste af en eftermiddag og aften og på kursuset lærer du at brygge en god basisøl under hyggelig omstændigheder. Der vil som udgangspunkt blive serveret en let retning og flere smagsprøver af forskellige slags øl. Derfor anbefaler kursusudbyder også, at du sørger for at blive hentet, frem for at du tager det offentlige hjem. Det er nemlig også lidt bøvlet at tage 20 liter nybrygget med hjem.
Der findes også et godt udvalg af bøger der omhandler ølbrygning. Både den nordiske lyse hvedeøl til den mørke bayerske øl. Når du har fat i grundteknikkerne, kan du selv begynde at eksperimentere med forskellige ingredienserne og brygmetoder.
Vil du gerne have gode ideer til nye brygmetoder, kan du også undersøge YouTube. Her findes der også et utal af videoer der grundigt fortæller om mange forskellige brygmetoder.
Når du brygger øl, er det en god ide at føre en “dagbog”. Ved at føre dagbog har du nemmere ved at huske dine eksperimenter. Både de gode og de mindre gode. Det gør det muligt for dig at gå tilbage og lærer af dine tidligere erfaringer.