Større bryster? Vælg de rigtige implantater

Gå du rundt med en drøm om større bryster, så er du ikke den eneste. Mere end 2.000 danske kvinder får hvert år opereret deres bryster, så de bliver større, og tallet er støt stigende. Men der findes forskellige implantater på markedet, så hvordan vælger man de rigtige? Det er et spørgsmål, du skal besvare i samarbejde med din kirurg, men i denne artikel giver vi dig et overblik, så du kender de generelle fordele og ulemper, inden du går i dialog med kirurgen.

Silikone- eller saltvandsimplantater?

I dag laves alle implantater enten af saltvand eller silikone, og i Danmark er det silikoneimplantatet, der er det foretrukne. Det indeholder en fast gelé af silikone, der får brystet til at føles mere naturligt, end ved saltvandsimplantater.

Silikonegelen er oftest skærefast og har en konsistens, som kan sammenlignes med brystvæv. Den vil derfor stort set altid beholde sin facon, hvis der sker brud på brystimplantatet. Fordelen ved silikoneimplantater er, at de kan fås i forskellige former samt med forskellig fasthed og dimensioner, hvilket gør det nemmere at skræddersy brystimplantatet til netop dine ønsker.

Saltvandsimplantater har også en skal af silikone, men fyldes med saltvand, når de er lagt ind. Fordelen ved saltvandsimplantater er, at væsken findes naturligt i kroppen, så skulle brystimplantatet gå i stykker, optager kroppen væsken og udskiller den gennem urinen. Desuden har saltvandsimplantater den fordel, at det kan lægges ind gennem et mindre snit i huden, så arret ikke bliver så tydeligt. 

Ulempen ved saltvandsimplantater er, at det ikke altid føles så naturligt som silikoneimplantater, og hvis der går hul på brystimplantatet, flader det meget hurtigt helt ud. 

Runde implantater eller dråbeformede?

Overordnet findes der to former for implantater; det runde eller det dråbeformede. Det runde er, som navnet antyder, helt rundt, og det giver mere struttende bryster. Det egner sig bedst til kvinder, der i forvejen har meget brystvæv og som ønsker sig større og mere struttende bryster.

Det dråbeformede implantat er fladere øverst og bredere nederst ligesom et naturligt bryst. Jo mere naturligt et look du går efter, des bedre vil dette implantat altså være. Og særligt hvis du er slank og i forvejen har meget lidt brystvæv, er det dråbeformede implantat et vellykket valg. De dråbeformede implantater kan dog dreje, så brystet ser skævt ud.

Få vejledning af en specialist

Hvis du skal have større bryster, er det vigtigt, at du søger vejledning hos en specialist. Privathospitalet Aleris-Hamlet er en af de klinikker, der opererer på det danske marked, og som nyder stor respekt hos sine patienter. Her bliver du fulgt af den samme plastikkirurg gennem hele forløbet, så du kan føle dig i trygge hænder – og de vejleder altid med udgangspunkt i dine ønsker.

Lukket for kommentarer.