Sådan får du en flot have

26 august 2021
Steffen Hansen

Det er lave en flot have er ikke så ligetil, som man skulle tro. Det kræver hårdt arbejde, og at man dykker ned i, hvordan de forskellige planter skal behandles, og hvordan de vokser bedst. Derfor kan det være en stor opgave, at få en flot have, men her i indlægget får du et par tips til netop dette.

Sørg for den rigtige jord

Jord er ikke bare jord, og derfor kan det være nødvendigt, at du får lavet en analyse af jorden på din grund, hvis du har svært ved at gro noget. Det kan være, at du har jord, som er forurenet, eller som ikke har de nødvendige næringsstoffer, som din plante skal bruge. Er dette tilfældet, så kan du få lavet en jordrensning, hvor din jord bliver renset for det forurenet, og bliver klar til at vokse smukke planter.

Hold den ved lige

Der er ingen have, som er smuk, hvis man ikke vedligeholder den. Derfor er det vigtigt, at du løbende holder din have ved lige, hvis du ønsker, at den skal se flot og indbydende ud. Dette inkluderer, at du fjerner ukrudt jævnligt, at du slår dit græs ofte, og at du holder hækken flot og trimmet. Derudover skal du sørge for at vedligeholde blomsterbedende, og generelt være over den hele tiden.

Plant nyt

En have er dejlig, men den kan hurtigt blive kedelig. Derfor er det en god idé løbende at plante nye planter i din have. På den måde får du variation, og noget nyt at kigge på sæson efter sæson. En god måde at gøre det på, hvis du vil plante nyt, er at du ligger en konkret plan over hvordan det skal se ud. På den måde ved du hvordan du skal plante det, og står ikke pludseligt med en have der ser forvirrende og rodet ud.

Flere Nyheder