Hvordan undgår jeg at havne i luksusfælden når jeg optager forbrugs lån?

I det danske tv program Luksusfælden er hurtige forbrugslån, kviklån og online lån en gennemgående faktor, når årsagerne til deltagernes finansielle deroute diskuteres. Dette kan godt afskrække mange fra at optage et online lån. Men faktisk er det jo sjældent lånets skyld, når en låntager ikke forstår at forvalte sin økonomi.

Det er klart, at man ikke kan finansiere hele sin tilværelse ved hjælp af lånte penge. Et lån går jo under alle omstændigheder hen og bliver rigtig dyrt, hvis du ikke sørger for at betale dine afdrag til tiden. Så er det nemlig, at der løber ekstra renter – også kendt som mora renter – og straf gebyrer på lånet.

Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at der er plads i dit budget til de månedlige afdrag før du optager et online lån. Hos Ikano Bank kan du på hjemmesiden downloade en skabelon til et budget. Hvis du ikke allerede arbejder med et budget i din husholdning, er dette et rigtig godt værktøj til at skabe et overblik over dine udgifter og indtægter på månedlig, årlig og halvårlig basis.

Med et budget kan du også skabe rum til at lægge penge til side i perioder, hvor det går godt, så du har en buffer til de perioder, hvor der er lav vande i kassen.

Benyt Ikano Banks låneberegner, når du optager lån online

Beslutter du dig for, at du ønsker at optage et lån igennem Ikano Bank, kan du forud for låne ansøgningen få et overblik over omkostninger i forbindelse med dit lån ved hjælp af den smarte låneberegner. Med låneberegneren kan du tilpasse dit lån, således at afdragenes størrelse kan dækkes i dit budget. Det er nemt og hurtigt – og så kan du samtidig iagttage, hvorledes lånets hovedstol påvirkes af løbetiden samt afdragenes størrelse og frekvens.

Søg om online lån på https://ikanobank.dk/laan/ 

Lukket for kommentarer.