Få flotte vægge med en fuldspartling

Har du lige købt ny bolig, og er den noget af et ”håndværkertilbud”, er du sikkert på udkig efter de bedste og sikreste løsninger for at få såvel vægge som gulve og lofter til at tage sig bedst muligt ud. I mange tilfælde er du nødt til at rykke alt, hvad der hedder tapet og puds ned og starte helt forfra, hvis dine vægge virkelig skal lykkes. Og har du først sørget for at lukke dybe revner og sprækker i de bare vægge, er det oplagt at foretage en fuldspartling, for at opnå de glatte og ensartede resultat.

Lad en professionel maler tage sig af fuldspartling af vægge

Måske vil du helst gøre alting selv, og spare udgiften til håndværkere, især når det blot handler om væggene. Du er måske mest interesseret i at spare på de økonomiske midler, og nøjes med at bruge penge på vvs, elektricitet og andre former for arbejde, der ifølge loven kræver professionelle. Men du bør virkelig overveje, om ikke det også er en god idé at overlade opgaven med fuldspartling af dine vægge til en professionel håndværker. Det er der trods alt mange fordele ved.

For det første ved en maler, som har mange års erfaring med spartel arbejde, præcis hvilken type spartelmasse, der passer til dine behov. Dette vurderer han med udgangspunkt i din vægs beskaffenhed, og formålet med fuldspartlingen. Skal du male væggen efterfølgende, eller skal du opsætte væv, tapet eller filt? Er det en vådrumsvæg, eller en væg i et rum som for eksempel stue eller soveværelse? Bør du vælge almindelig spartelmasse, eller evt. en indfarvet sandspartel, så du kan spare malerarbejdet bagefter?

Fuldspartling – en omstændelig affære

For det andet er det et yderst langstrakt arbejde at fuldspartle – fuldspartling kræver en engels tålmodighed, især hvis du aldrig har prøvet det før. Spartelmassen skal påføres 100% jævnt over hele væggen, fra gulv til loft, og af og til i flere omgange. Mellem disse omgange skal man lade spartelmassen tørre helt ind, så man kan slibe væggen glat, inden man går i gang med næste omgang. Dette arbejde kan være yderst slidsomt – især hvis du gerne vil videre med andet renoveringsarbejde i din nye bolig.

Der anbefales, at du tager en snak med en professionel maler om dit behov for fuldspartling. Hos csmaler.dk finder du udelukkende dygtige og rutinerede malere med stor erfaring, som kan rådgive og vejlede dig om fuldspartling og efterfølgende behandling af dine vægge.

 

 

Lukket for kommentarer.