Pandekager med mange muligheder

Hvis du leder efter en nem og lækker dessert som afslutning på familiemiddagen, kunne du overveje gammeldags pandekager. Pandekager er nemme at lave, de smager godt, og de kan tåle at stå tildækket i ovnen og holde sig varme, indtil de skal serveres – uden at de bliver tørre. I det følgende kan du læse nogle forslag til, hvordan du kan servere de tynde pandekager.

Gammeldags pandekager med is

De store, danske pandekager egner sig rigtig godt til et fyld af flødeis. De fleste vælger den klassiske vanille is til formålet, men du kan med fordel eksperimentere med is med jordbær, banan, chokolade eller mere eksotiske varianter som lakrids eller pistachie. Hvis dine pandekager med is skal være ekstra og særligt lækre og søde, kan du pynte dem med bær, eller evt. servere dem med sirup i forskellige smagsvarianter.

Klassiske pandekager med sukker og citron

De tynde, gammeldags pandekager smager aldeles forrygende, hvis du ruller dem sammen med en blanding af friskpresset citronsaft og rørsukker. Den enkle, men såre pikante, blanding af sødt og surt passer især til en let dessert, og gør sig utroligt godt som en sød snack på en varm sommeraften.

Kolde pandekager med smør og sukker

Gårsdagens pandekager behøver ikke at blive varmet op for at kunne udgøre en lækker frokost dessert. Smør et mellemtykt lag smør på pandekagen og drys med sukker. Rul hernæst din pandekage sammen og pak den ind i stanniol. Så har du et lækkert boost til din madpakke – smørret og indpakningen holder pandekagen blød og lækker, og den bliver absolut ikke dårligere af at stå på køl!

Pandekager er nemme at lave

Hvis du er blevet fristet til at fremstille dine egne gammeldags pandekager, er der gode nyheder. Det er nemlig både nemt at billigt selv at røre en pandekagedej. Du kan finde opskriften på dk-kogebogen.dk

Lukket for kommentarer.